#۳۴ قدرت در پژواک انواع سخت ، نرم ، هوشمند، غوی، هنرمندانه ، هوشمندانه:

ساخت وبلاگ

#۳۴ قدرت در پژواک انواع سخت ، نرم ، هوشمند، غوی، هنرمندانه ، هوشمندانه:
اغلب قدرت راتوانایی تاثیرگذاری بر رفتار دیگران به منظور کسب نتیجه دلخواه دانشته اند سنجش قدرت در سطح تحلیل کلان به کمیت گرایی معطوف به منابع قدرت و کیفیت گرایی متوجه است .#قدرت سخت قادر است هویج و چماق را برای رسیدن به ارزوها بکار بریم .کارایی هر نبع دردرجه ی اول به زمینه بستگی دارد .منابع قدرت نیز در طول زمان تغییر می کنند بطور مثال فناوری سلاح های امریکا را دقیق تر کرده است و به تبع آن هزینه سیاسی و اجتماعی کاربرد نظامی نیز افزایش یافته است .فناوری مدرن ارتباطات ابهام جنگ را کاسته ولی آگاهی سیاسی را منفرد و تقویت کرده است .لذا این روندها قدرت را ناملموس تر و اجبار آمیز تر کرده است از همین رو ماکیاول معتقد است که مورد ترس قرار گرفتن مطمئن تر از عشق ورزی است @irdiplomat.
مفهوم #قدرت نرم توانایی جذب بدون اجبار به طرف خواسته خود است .مشروعیت محور قدرت است لذا پذیرش رهبری یک کشور سوای از تهدید و تطمیع به مشروعیت نیز باز می گردد.مشروعیت هزینه و مقابله با کاربرد قدرت را کاهش می دهد .بجای چماق و هویج می توان از منافع و ترجیحات دیگران در شرایط مشخص استفاده کرد و این مساله سبب ایجاد سطوح مختلف جذابیت در اقلیت فرا دست و اکثریت فرو دست می شود.قدرت نر دانش بنیاد مشروعیت بنیان تاثیر محور و مشروعیت زاست که از خشونت پرهیز دارد و با جذابیت و اقتاع در سطح سیاسی به مشروعیت سیاسی و در لایه های اجتماعی به اخلاق و معنویت و در ساخت های کاربردی به عقل گرایی هدفمند ارجاع دارد.
منابع قدرت نرم بسیار است از قدرت فرهنگی تا ایده ها و ارزش های سیاسی موجود در قانون اساسی و اعلامیه حقوق بشری جفرسونی و نظام اموزشی و اقتصادی و تماس و مبادلات شخصی است.
مهارت وابزار استفاده از قدرت سخت یکی ظرفیت سازمانی و دیگری مهارت سیاسی است . ظرفیت سازمانی یعنی مدیریت ساختار و نظام پاداش برای شکل دهی یا اجری یک راهبرد .لذا اطلاعات درست مشاوران رهبران بسیار اهمیت دارد تا در تله ی امپراتورها که همان شنیده شدن تمام اوضاع کاملا ارام وو تحت کنترل است دوری کنند.
مهارت سیاسی که تعیین کننده و پیچیده می باشد می تواند در قالبهایی چون ارعاب و دستکاری و تحریف و یا مذاکره در حوزه ی قدرت سخت ابزار نظامی و اقتصادی و انواع عملیات روانی و کنش های دیپلماتیک اشاره کرد.پر هزینه ترین شکل اعمال قدرت از طریق اجبار و درگیری نظامی است آسیب اصلی قدرت سخت ایجاد تنفر و در نتیجه بر انگیختن حس مقاومت و تضعیف اثیر بر سایرین باشد .قدرت نرم بر عکس آن به علایق قابلیت شکل دادن از طریق شیفتگی می دهد نه قابلیت کنترل از راه تنبیه. جوزف نای وادار کردن معطوف به اجبار متکی بر فرمان با منابع الزام و تنبیه و تطمیع و رشوه را مهمترین منایع سخت و ملاحظات سازمانی جاذبه متکی بر همکاری و فرهنگ با سه رویکرد ارزش ها و نهادها و سیاست ها را منایع قدرت نرم مینامد.
علت اینکه نیروی نظامی و توانن اقتصادی و سیاسی و کارامدی نظام مدیریتی و برتری فرهنگی و رسانه ای و ... منابع قدرت هستند به ای خاطر است که صرفا وجود هر یک از آنها منجر به تغییر رفتار طرف مقابل نمی شود.سرمایه ها زمانی به قدرت تبدیل می شود که منجر به تغییر رفتار مطلوب در طرف مقابل شود و بتواند طرف را با قدرت ارعاب و تهدید یا جذابیت و مشروعیت وادار به کنش مطلوب کند.لذا بعضی منابع مثل اقتصاد که هم قدرت نرم است هم سخت بخاطر اینکه با توان اقتصادی می توان دیگران را مرعوب تاثیرگذاری بر نظام اتصادی جهان یا منطقه و داخل کردیا در حالت نرم می تواند فرصت اقتصادی و سرایه گذاری در آن کشور محسوب شود را در دیگر منابع هم بکار برد .جوزف نای ترکیب قدرت نرم و سخت را قدرت هوشمند مینامد در واقع هوشمندی تعریف نهفته ای است که نشان می دهد دو منبع سخت و نرم بتنهایی قادر به تصمین کننده ی بقا و توسعه نیستند.نای تنها مولفه ی مورد نیاز برای هوشیاری در مدیریت منابع قدرت را محیط می داند.
هوشیاری به محیط یعنی توانایی درک محیط در حال تغییر و سرمایه گذاری در روند موجود در آن .بدین طریق یک رهبر می تواند متناسب با هدف و راهبرد منابع را توزیع کند .توانایی تشخیص محیط بسیار پیچیده و البته فاقد قطعیت است .فراموش نکنیم قدرت نمی تواند هوشمند باشد بلکه قدرت هوشمند نیازمند انست که بکارگیرنده ی ان بداند کشور یا گروه وی بدنبال چیست و اراده و ظرفیت دستیابی به اهدافش چقدر است .@irdiplomat
قدرت #هوشمند در علوم نظامی مربوط به مسیر یابی و سرعت واکنش و انعطاف پذیری،تعادل هدف و منبع و ترکیب مناسب انها و توانایی یادگیری و رشد است .در سال 2004 برای نخستین بار سوزان ناسل در مقاله ای پیشنهاد کرد تا برتری نظامی و اقتصادی فرهنگی و ایدئولوژیم امریکا در یک جهت هماهنگ شود تا تداوم برتری امریکا تضمین گردد.همین موضوع با عنوان قدرت هگرا در مرکز پیشرفت امریکا بکار برده شد .

قدرت #غوی یا حیران گر متاثر از نظریه ماکیاولیسم است .ماکیاول پدر مکتب رئالیسم قدرت معتقد بود هدف وسیله را توجیه می کند در حالی که در نگرش الوهیت گرا و ارزش محور اینن معا مردود است.در مقابل عده ای با برداشت اینکه رسولان و منشا شیطانی همان شیوه ی قدرت نرم بوده است به اختلاف اتمسفر گفتمانی دامن زده اند .

بهر حال بنظر میرسد جنگ نرم و رسانه ای و روانی قدرتی متکی به غوی می باشد تا قدرت نرم که با بهره برداری از روش های عملیات و جنگ روانی و اطلاعاتی معطوف به نفوذ کاذبانه در قدرت غوی ظاهر ی شود.
فوکو در مبحث تبارشناسی سه چهره ی قدرت را قدرت گفتمانی ، قدرت سازمانی و قدرت مشرف بر حیات می داند.چهره ی گفتمانی صورت هابزی است که حاکمیت مرگز دغدغه فکری –نظری هابس است که د ران حاکمیت بوجود امد تا گرگ صفتی اسان کنترل و از وقوع جنگ علیه همه جلوگیری شود. قرادادی که مردم قدرتشان را به حاکمیت تفویض کردند و از شرایط طبیعی به شرایط مدنی رسیدند.هابز این قدرت را مستقیم می داند که بر دارایی جامهع دست اندازی می کند لذا قدرت شرایط حبس دائم و تاکتیک های عام مطیع سازی را ایجاد م یکند و مثل یک داده ی قال قبول در پیکره جامعه چون یک سنت بازتولید می شود.صورت سازمانی و استراتژی ماکیاولی است .
فوکو سه تز درباره قدرت مطرح میکند که شامل ثدرت بدون وجود فاعل اعمالگر قدرت، قدرتی مرتبط با قدرت کلان و خرد ،قدرت پیرو استراتژی که زاده ی محیط است .
لینکلن الیسون شکل های غیر جنجالی قدرت را نیرو،ترغیب ،اقتدار ،قهر و دستکاری مینامد. معتقد است قدرت به پنج شکل اصلی طبقه بندی می شود که عبارتد از کنترل بدنی و شخصی ، ترغیبی مثل ترغیب استاد –نخست وزیر ، اقتدارگرا بعنوان قدرت مشروع که همان اطاعت بری مثل کشیش بر پیروان خود ، قهر یا تهدید اشکار یا ضمنی و در اخر دستکاری متضمن اعمال کنترل بدون طرح تهدیدات که مردم نه از ترس شلاق بلکه بر اساس ای عقیده که خداود خواستارست و در ان مردم به فرایند کار یا دستکاری پی نمی برند.قدرت هوشیارانه از یکسو متضمن اعمال کنترل بدون طرح تهدیدات است و از سوی دیگر متکی بر استفاده از منابعی چون اطلاعات و اندیشه ها .
قدرت #هنرمندانه هنر بهره برداری بهینه از قدرت است که تلاش دارد مناسب و متناسب با محیط یا بافت یا موقعیتی موجود و اطلاعات حاصل از جغرافیای هدف و اقدام خویش ترکیب دانش بنیاد تاثیر محور و خردمندانه را از قدرت مورد استفاده قرار دهد.@irdiplomat

دانش تفسیر سیاسی...
ما را در سایت دانش تفسیر سیاسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : eirdiplomat1 بازدید : 192 تاريخ : جمعه 21 آبان 1395 ساعت: 1:08